Windows 11 er på vej
16. juli 2021

Microsoft introducerer Windows 365 – Flytter operativsystemet i skyen

Windows 365. Copyright: Microsoft

Windows 365 – nyt cloudbaseret operativsystem

I lyset af den seneste tid, har det vist sig at være en stor fordel at kunne være fleksibel i sin arbejdstilgang. Det voksende behov for hurtig omstilling, har blandt andre fået Microsoft Corp. til at tænke i nye muligheder for fleksibilitet og arbejdsproduktivitet.

Microsoft Corp. har derfor introduceret deres nye Windows 365. En cloud service, som gør det muligt at tilgå sit operativsystem direkte fra skyen. Windows 365 bliver en helt ny måde at opleve Windows 10 og Windows 11 (når den bliver tilgængelig) og kan vise sig at blive en stor fordel for små som store virksomheder.

Skift mellem dine arbejdsstationer – uden at flytte dit udstyr

De fleste medarbejdere ønsker sig et system, der er velkendt og tilgængeligt, og som kan tilgås på tværs af enheder. Windows 365 muliggør dette.

Gennem et sky-lokaliseret operativsystem, streames Windows-oplevelsen med alt, hvad det indebærer af apps, data og indstillinger, til firmaenheder eller personlige enheder. Dermed bliver det nemt at skifte mellem arbejdsstationer eller enheder og skabe fleksibilitet i enhver situation.

Windows 365 skaber også fundamentet for en ny hybrid personlig computerkategori, kaldet Cloud PC, som kombinerer kræfterne af skyen med den fysiske enheds kapaciteter, for at skabe en fuld personlig Windows oplevelse. Med en Cloud PC er det muligt for medarbejdere at arbejde uanset, hvor de er og hvilken enhed de har.

Dette er alt sammen med til at skabe en større fleksibilitet for hybride arbejdsmodeller for virksomheder verden over. Med en løsning som Windows 365 kan medarbejdere nemt samarbejde, skabe og dele, og samtidig holde deres data sikre – også i tilfælde af tyveri af deres fysiske enhed.

Simpel, tilgængelig og sikker

Som altid har Microsoft sørget for at sikre en høj tilgængelighed uanset brugerens situation.

Windows 365 kræver blot en minimal internetforbindelse fra brugerens side. En af fordelene ved denne form for operativsystem er nemlig, at adgangen er baseret på den adgang Microsoft har til sine datacentre, hvilken er meget hurtigere end de fleste brugeres egen internetadgang. Så selv hvis brugeren har en dårlig internetadgang, kan de stadig downloade store applikationer og have adgang til store mænger data.

Derudover er systemet designet med sikkerheden i højsædet og anvender de såkaldte ”Zero Trust” principper. Her gennemgås og behandles alle adgangsanmodninger, og alle oplysninger og data gemmes i skyen frem for på enheden, hvilket giver en sikker og produktiv oplevelse for brugerne.

Opskaler eller nedskaler nemt i medarbejderstaben i løbet af året

Med Windows 365 bliver det nemt for virksomheder at opskalere eller nedskalere efter behov. Da operativsystemet udelukkende tilgås fra skyen, bliver det nemt for virksomheder at tildele og fratage adgang til projektansatte, praktikanter og andre flydende medarbejdere efter behov. Og da al opsætning også styres via skyen, kan al support på operativsystemet styres gennem fjernadgang, hvilket gør det nemmere at supportere medarbejdere, der arbejder andetstedsfra.

Hvad er så forskellen på Windows 11 og Windows 365?

Windows 11 er et operativsystem, der installeres direkte på hardwaren, hvorimod Windows 365 er en service der kan abonneres på, på månedlig basis og streames. Operativsystemet i Windows 365 vil dog være Windows 10 eller 11 (når denne bliver tilgængelig) og brugeren vil således kunne genkende systemet fra tidligere/andre enheder. I modsætning til Windows 11, der installeres direkte på hardwaren som lokal helhedsoplevelse, er Windows 365 ikke designet til at understøtte f.eks. gaming, men skabt med formålet at øge arbejdsproduktiviteten. Derfor bliver Windows 365 i første omgang også kun tilgængelig for virksomheder.

Windows 365 vil være generelt tilgængelig for virksomheder i alle størrelser fra den 2. august 2021.

Skriv et svar